Utskrift
Kategori: NLI Fotball

Sesongen 2014 blir en sesong hvor Nordre Land har mange strenger å spille på med herlig blanding av rutinerte 3.divisjonsspillere og hele 25-26 sultne juniorspillere i troppen for treningsgruppe 1 og 2.

Treningskultur, spillerutvikling og fotballglede er stikkord som skal prege Nordre Land. 2014 blir året hvor de yngre skal få prege A-lagsfotballen, men de får med seg en stamme av gode fotballspillere og "bjellekuer" som skal veilede og gå foran i "krigen".

Trenere for Treningsgruppe 1 blir Mats Jørgenstuen og Tore Berglund i delt rolle og Lars Bondlid som hjelpetrener og tilrettelegger. Disse vil jobbe tett med Treningsgruppe 2 hvor Odd Harald Øvrum, Lasse Algøy og Leon Lynard blir trenere. Alle disse vil i tillegg sloss om A-lagsplass som spillere og vil sikre kvaliteten på treninger så vel på banen som fra sidelinjen. Treningsgruppene har til nå trent samlet, men vil bli delt i slutten av januar.

Spillere som blant annet fortsetter fra 2013 er Lars Ivar Brandvold, Leon Lynard, Tore Berglund, Mats Jørgenstuen, Espen Granvang (tilbake fra langvarig skade), Andre Klaseie (tilbake fra skade) og Kristian Finstuen. Nye spillere er Andre Granvang (Dokka Sport), Henrik Haug (Hamar IL) og Øyvind Sandberg. I tillegg har klubben flere "gamle ringrever" som Odd Harald Øvrum, Lasse Algøy, Olav Ulsaker, Roger Sandaker, Roger Bakken, Arngrim Strømsjordet og Martin Engum med flere som jobber knallhardt for å komme tilbake i god gammel form, samt et par spillere som fortsatt står som usikre (2 mulige "jokere").

Men 2014 vil som tidligere nevnt være året hvor Nordre Land tar generasjonsskiftet og det vil forhåpentligvis være mange juniorer som får spilletid og prege laget i årets sesong. 6-10 juniorer vil til enhver tid være deltakende på treninger i treningsgruppe 1 og resterende vil forhåpentligvis ta utfordringen og sloss for å komme opp. Er du god nok, så er du gammel nok og de beste vil til enhver tid bli løftet opp på et høyere/høyeste nivå i klubben.

For å sikre kvalitet på treningene så har Nordre Land i tillegg utviklet et samarbeid med Raufoss fotball hvor trenere for treningsgruppe 1 og 2 kan delta på Raufoss A-lag sine treninger for å få inspirasjon og jobbe med nye øvelser og tanker om hvordan de jobber med spillerutvikling i samråd med Espen Haug med flere. Det vil også være aktuelt at spillere fra Nordre Land får delta både på A- og junior treninger på Raufoss for å utvikle seg selv mot spillere på et antatt høyere nivå. Spillere i yngres avdeling er allerede deltakende på talentsamling på Raufoss som er minst 1 gang per mnd.

Målsetning for året vil være å utvikle talentene i klubben, utvikle god treningskultur og rett og slett skape/gjenskape fotballglede som har vært noe fraværende de to siste sesongene. Opprykk er ikke et tema i 2014 og klubben vil heller tenke langsiktig og utvikle gode fotballspillere for kommende sesonger. I tillegg har klubben i mange år skapt spillere som har fått muligheter høyere opp i divisjonssystemet og dette vil Nordre Land fortsatt ha som ambisjon om å få til. Alle talenter i regionen er for øvrig hjertelig velkomne til Nordre Land og ta gjerne kontakt med trenere for de respektive treningsgrupper hvis spørsmål om deltakelse.

Vi ser frem til en morsom sesong med mange lokale fotballag. Vel møtt på Brovold stadion.

Styret